Boeken van Job Boersma

"I know there ist truth opposite to falsehood that it may be found if people will & is worth looking."

John Locke

Perspectieven over toezicht (in de zorg)

Niels van Tent - mede-auteur Job Boersma

“De twijfelende toezichthouder”, samengesteld door Niels van Tent, verdedigt het idee dat twijfel, hoewel vaak gezien als zwakte, essentieel is voor effectief bestuur. Het boek stelt dat toezichthouders, ondanks de maatschappelijke behoefte aan voorspelbaarheid, eerst moeten twijfelen, aannames moeten onderzoeken en diverse perspectieven moeten omarmen. Deze ‘nieuwe stijl’ van toezicht brengt betrokkenheid op afstand in balans, biedt verdieping in de complexiteit van de boardroom en bevestigt Descartes’ stelling: “Twijfel is het begin van wijsheid”.

Zeven ongehoord goede strategieën om wél te overtuigen

Job Boersma & Sarah Gagestein

Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Het probleem is dat mensen niet gevoelig zijn voor jouw rationele argumenten. Je moet juist inspelen op de emoties, persoonlijke belangen en onbewuste denkprocessen van je partner, collega of kind. Ga niet harder praten, maar verplaats je in de ander om erachter te komen op welke knoppen je moet drukken. Wil je een extra pauze op je werk, leg je manager dan uit hoe populair zij zich daarmee zou maken op de afdeling. Ben je klaar met het onbeschofte gedrag van een collega, complimenteer hem dan als hij wél iets aardigs doet. Wil je dat je kinderen gezond eten, laat ze dan zelf hun favoriete groenten kiezen. Overtuig anderen door in te spelen op hun denkroute en zet ze dan op een ander spoor.

Echt alles over leugens en bedrog voor professionals

Job Boersma & Guus Essers

Zou het niet geweldig zijn als je elke leugen direct zou herkennen? Als je zou weten of een sollicitant overdrijft? Of een klant je belazert met een schadeclaim? Of een zakenrelatie liegt over zijn bijdrage aan een project? Ontdek in dit praktische boek hoe je met slimme verhoortechnieken en lichaamstaalanalyse kunt voorkomen dat mensen je bedriegen. Ontwikkel een antenne voor misleiding, manipulatie en intimidatie zodat niemand je tijdens persoonlijke gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen nog in de luren kan leggen.