Meesterlijk beïnvloeden

Training

We overleggen en adviseren aan de lopende band. We luisteren naar onze klanten, collega’s, bazen, familie en vrienden en geven hun goede raad. Elke dag opnieuw … Maar hoe goed zijn we daar eigenlijk in? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wij zeer vaak de verkeerde strategieën hanteren. We oefenen druk uit en dringen ons advies op. We leggen uit waarom de ander het bij het verkeerde eind heeft. En als de ander niet wil luisteren, leggen we het nog een keer uit. Liefst harder pratend.

Zonder dat we er erg in hebben, organiseren we onze eigen weerstand. En net die weerstand nemen we zelden waar. Onze aandacht is vaak naar binnen gericht en hierdoor zien we de essentiële non-verbale cues bij onze gesprekspartners niet. Maar hoe moet het dan wel? In deze unieke workshop ontrafelen we stap voor stap het geheim van beïnvloeding om het vervolgens toe te passen op je eigen lastige gesprekken.

Wanneer je het gelijk aan je kant hebt is het belangrijk om je gellijk ook te krijgen maar waarom krijg je het dan niet? Je gesprekspartner is zelden gevoelig voor je rationele argumenten. Je bereikt pas resultaat als je juist inspeelt op de emoties, de persoonlijke belangen en de onbewuste denkprocessen van je collega, medewerker of manager. Ga daarom niet harder praten, maar verplaats je in de ander en leer op welke knoppen je moet drukken.

Contact opnemen

Wil je meer weten over: Meesterlijk beïnvloeden? Neem dan contact met me op.

Meer Training

Training